Λέσβος: Τελευταία νέα

Λέσβος: Τελευταία νέα

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΜΟΛΥΒΟ | Ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μόλυβο για τους καλοκαιρινούς μήνες, με παρέμβαση του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού Ιάσονα Πιπίνη.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μόλυβο μετά από παρέμβαση του Ιάσονα Πιπίνη

21.7.2022. Στην κάλυψη της ευρύτερης περιοχής της Μήθυμνας με ένα πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο προχώρησε το ΕΚΑΒ, μετά από παρέμβαση του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσονα Πιπίνη.


Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, που παρενέβη στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για το συγκεκριμένο ζήτημα, βρέθηκε στο Μόλυβο προκειμένου να «καλωσορίσει» και να συζητήσει με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έφθασαν στη Λέσβο προκειμένου να καλύψουν, εκτάκτως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, την περιοχή με ένα επιπλέον ασθενοφόρο.

Ο Ιάσων Πιπίνης με τον Κοινοτάρχη Μολύβου με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ


«Οι μεγάλες αποστάσεις που χωρίζουν πολλές τουριστικές περιοχές από τα Κέντρα Υγείας και οι αδυναμίες που παρατηρούνται αρκετές φορές στην διακομιδή ασθενών και τραυματιών συχνά προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου τουλάχιστον για την θερινή περίοδο να διαθέσει από την Αθήνα εκτάκτως ένα ασθενοφόρο, ειδικά για την περιοχή της Μήθυμνας, όπου συγκεντρώνεται ένας σημαντικός αριθμός τουριστών. Η εισήγηση μου υλοποιήθηκε και σήμερα βρέθηκα εδώ για να “καλωσορίσω” τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στο νησί μας», δήλωσε ο κ. Ιάσων Πιπίνης.


Είχε προηγηθεί αίτημα του Κοινοτάρχη Μήθυμνας κ. Αθανάσιου Ανδριώτη προς τον Ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού, προκειμένου να ενισχυθεί η περιοχή με επιπλέον ασθενοφόρο.


«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Ιάσονα Πιπίνη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου. Όταν συναντηθήκαμε με τον κ. Πιπίνη στην Κοινότητα του εκφράσαμε τις αγωνίες μας και ανταποκρίθηκε άμεσα. Τα παιδιά από το ΕΚΑΒ έρχονται πάντα γρήγορα, αλλά πάντα υπάρχει και ο παράγοντας της καθυστέρησης που είναι θέμα ανθρώπινης ζωής. Αυτό που γίνεται τώρα, με το ασθενοφόρο που ήρθε από την Αθήνα με διασώστες, είναι μεγάλη υπόθεση γιατί θα υπάρχει πιο άμεση παρέμβαση από τους διασώστες για να παραλάβουν γρήγορα ασθενείς και τραυματίες από την περιοχή μας» δήλωσε ο κ. Αθανάσιος Ανδριώτης.


Ο Κοινοτάρχης της Μήθυμνας φρόντισε μάλιστα οι δυο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ να φιλοξενηθούν σε καταλύματα της περιοχής, για το διάστημα που θα παραμείνουν να εργαστούν στο νησί.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη

Δημοκράτης Λέσβου

1 Ιουλίου 2022.

Δημοσίευμα της εφημερίδας της Λέσβου «Δημοκράτης» για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Θεσσαλονίκη, την οποία προτίθεται να επιδοτήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας. Είχαν προηγηθεί οι παρεμβάσεις μου στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου από τον περασμένο Απρίλιο.


Το ΣΑΣ εισηγείται συνολικά 3 ακτοπλοϊκές γραμμές, που θα συνδέουν τη Λέσβο με τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα επιδοτηθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Η μελέτη προβλέπει σύνδεση ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και την επίλυση της μόνιμης σύνδεσης της Λέσβου με την συμπρωτεύουσα όλο τον χρόνο.


Στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιδοτήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη αναφέρεται ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης. Αποτέλεσμα ενεργειών του ίδιου τον περασμένο Απρίλιο στον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, από τον οποίο ζήτησε να γίνει η απαραίτητη μελέτη και «να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του νησιού», ενώ σχετική εισήγηση είχε κάνει και στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο Ι. Πιπίνης εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «επαίρεται για έργα της κυβέρνησης Ν.Δ» και καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση «να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους της Λέσβου για το κολαστήριο της Μόριας, που καταδίκασε για χρόνια ένα ολόκληρο νησί», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


Έκανε δε γνωστό, για τις επίσημες ανακοινώσεις των τριών ακτοπλοϊκών γραμμών: «Αυτό που πιθανώς πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως τα συγκεκριμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν προγραμματίζονται μετά από πρωτοβουλία ναυτιλιακών εταιρειών ή άλλων φορέων, αλλά με απόφαση της κυβέρνησης, καθώς για να λειτουργήσουν θα πρέπει να επιδοτηθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας».


ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρει: «Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη ήταν ένα αίτημα που μου έθεσαν μετ’ επιτάσεως κάτοικοι και επαγγελματίες της Λέσβου τους προηγούμενους μήνες.


Από την πλευρά μου, έθεσα το ζήτημα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητώντας του να γίνει η απαραίτητη μελέτη και η κοστολόγηση για την επιδότηση και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των πολιτών της Λέσβου. Παράλληλα, το θέμα ετέθη και στο Μέγαρο Μαξίμου, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο.


ΣΤΟ ΣΑΣ
Η εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είναι για τρεις συνολικά ακτοπλοϊκές γραμμές, που θα συνδέουν τη Λέσβο με τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αναμένεται να επιδοτηθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Η μελέτη προβλέπει σύνδεση ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και την επίλυση της μόνιμης σύνδεσης της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη όλο τον χρόνο, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού μας.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξαν παρεμβάσεις προς το Υπουργείο και από φορείς του νησιού, όπως είναι το Επιμελητήριο της Λέσβου, το οποίο μάλιστα πιστεύω πως θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα να στηρίξει με διάφορους τρόπους το εγχείρημα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μόνιμο και ελκυστικό τουριστικό πακέτο για τη Λέσβο».

© 2023 Ιάσων Πιπίνης | Iásonas Pipinis - Design by MeanThemes