Το τουριστικό προϊόν της Λέσβου παρουσίασε ο Ιάσων Πιπίνης στη Λατινική Αμερική

Το τουριστικό προϊόν της Λέσβου παρουσίασε ο Ιάσων Πιπίνης στη Λατινική Αμερική

Το τουριστικό προϊόν της Λέσβου παρουσίασε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης σε συναντήσεις του με αξιωματούχους σε κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής.

Το τουριστικό προϊόν της Λέσβου παρουσίασε, μεταξύ άλλων, ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο Λέσβου, Ιάσων Πιπίνης, στις συναντήσεις που είχε με στελέχη κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική.

Στην Βολιβία ο Ιάσων Πιπίνης

Ο κ. Πιπίνης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Βολιβία και στο Περού, όπου είχε συναντήσεις με υπουργούς και στενούς συνεργάτες των Προέδρων των χωρών. Στις συναντήσεις αυτές, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο, ο κ. Πιπίνης έθεσε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, όπως αυτό της τουρκικής προκλητικότητας και τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου μας χώρου από την Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί πως στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής η Τουρκία διατηρεί προνομιακές σχέσεις. «Με τις προκλήσεις της η Τουρκία απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Η Ελλάδα πάντοτε υπήρξε και εξακολουθεί να είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε με έμφαση ο κ. Πιπίνης στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Περού κ. Luis Enrique Basagoitia.

Η Λέσβος στο σχέδιο τουρισμού της κυβέρνησης

Στο Περού, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, είχε συνάντηση και με την Υπουργό Τουρισμού κ. Isabel Alvarez Novoa, με την οποία συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και την προοπτική συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δυο χωρών. Μάλιστα ο κ. Πιπίνης έδωσε ως δώρο στην Περουβιανή Υπουργό το βιβλίο με τίτλο «Η ελιά στη Λέσβο» (The olive on Lesvos) που είναι γραμμένο στα αγγλικά, από τις εκδόσεις «Τοπίο» (διακρίνεται να το κρατάει η Υπουργός στη φωτογραφία). Ο κ. Πιπίνης μίλησε στην Υπουργό Τουρισμού του Περού για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Λέσβου.

«Η Λέσβος είναι ένας μοναδικός προορισμός, που λόγω και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες όλους τους μήνες του χρόνου. Είναι ανάγκη να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς. Μπορούμε να στραφούμε και στη λατινοαμερικάνικη αγορά για προσέλκυση τουριστών τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Ιάσων Πιπίνης και πρόσθεσε: «Έχω ήδη εισηγηθεί ένα σχέδιο για την αύξηση τουριστών στην Ελλάδα και από χώρες της Λατινικής Αμερικής και στο πακέτο αυτό αναμφισβήτητα μπορεί αλλά και πρέπει να ενταχθεί και η Λέσβος. Σε όλες μου τις συναντήσεις στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Λατινική Αμερική, μίλησα στις κυβερνήσεις για το μοναδικό τουριστικό προϊόν που έχει η Λέσβος. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης αναμένεται να αποδώσει μακροπρόθεσμα και όχι άμεσα, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να εργαζόμαστε από τώρα», επισήμανε ο κ. Πιπίνης. Η αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Λατινική Αμερική αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και όπως επισημαίνει ο κ. Πιπίνης «στόχος είναι η προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων αλλά και η στενότερη επαφή με την ομογένεια».

Άνοιγμα Γραφείου ΕΟΤ στην Ισπανία

Επισημαίνεται πως πριν από λίγες εβδομάδες, στο πλαίσιο του ανοίγματος του τουρισμού στη Λατινική Αμερική, που προωθεί ο κ. Πιπίνης, ξεκίνησε να λειτουργεί Γραφείο του ΕΟΤ στη Μαδρίτη της Ισπανίας, προκειμένου να ασχοληθεί με τη λατινοαμερικάνικη αγορά. Επίσης ήδη από πέρυσι έχει ενισχυθεί η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με 6 χώρες της Λατινικής Αμερικής, με συμφωνία μεταξύ του ΕΟΤ και της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Air Europa.

Ο κ. Πιπίνης κατά την επίσκεψη του στο Περού συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Alejandro Salas Zegarra, με τον οποίον συζήτησε την προοπτική συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα του πολιτισμού, ενώ τέθηκε και το θέμα της δυνατότητας να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στο Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου με σημαντικά Γεωπάρκα που διαθέτει η χώρα των Άνδεων. Στη Βολιβία, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Freddy Mamani Machaca, στον οποίον έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και σημαντικών υποψηφιοτήτων που έχει η Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς. Και σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Πιπίνης αναφέρθηκε στη γενέτειρα του Λέσβο και δώρισε στον Υφυπουργό ενθύμια από το νησί μας. Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του στις δυο χώρες των Άνδεων συναντήθηκε και με τις ελληνικές κοινότητες.

© 2023 Ιάσων Πιπίνης | Iásonas Pipinis - Design by MeanThemes