Ποιος είναι ο Ιάσων Πιπίνης

Ποιος είναι ο Ιάσων Πιπίνης

Ο Ιάσων Πιπίνης είναι Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για Θέματα Λατινικής Αμερικής | Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας | Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Μεσότοπο Λέσβου.

A continuación texto en ESPAÑOL | Ο Ιάσων Πιπίνης είναι Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Γεννήθηκε το 1979 και κατάγεται από το Μεσότοπο της Λέσβου. Το σπίτι του είναι στο Ταβάρι, όπου πέρασε σχεδόν όλα τα καλοκαίρια της ζωής του και ζει η οικογένεια του.

Από το 2000 και για 18 χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega Channel». Εργάστηκε επίσης ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Σύγχρονες Λατινοαμερικανικές Σπουδές του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης στην Ισπανία και πτυχιούχος Ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Έχει γράψει τρία βιβλία για την πολιτική ιστορία της Λατινικής Αμερικής, που έχουν κυκλοφορήσει όλα από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ («Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής», «Το Καμένο Παλάτι» και «Βενεζουέλα. Από τον Τσάβες στον Μαδούρο»).

Από το 2019 είναι στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ως Ειδικός Σύμβουλος για θέματα διεθνών σχέσεων και ειδικότερα για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Λατινική Αμερική.

Είναι δημιουργός τριών ντοκιμαντέρ για τη Λατινική Αμερική και έχει συμμετάσχει σε  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ενώ έχει συνεργαστεί ως ανταποκριτής με μεγάλα ισπανόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το TVE, το Telesur και το Hispan TV. Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως Βενεζουέλα, Κολομβία, Περού, Κούβα, Παναμά, Βολιβία και Κόστα Ρίκα.

Από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από το Περού και είναι ανιψιός του Προέδρου του Περού Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο την περίοδο 1968 – 1975.

Η δραστηριότητα του ως Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού

Ο Ιάσων Πιπίνης το 2019 αποδέχθηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και ανέλαβε Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για Θέματα Λατινικής Αμερικής. Στόχος είναι η, για πρώτη φορά, αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας μας με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, όπου μάλιστα διαβιούν χιλιάδες Έλληνες, κυρίως σε Αργεντινή και Βραζιλία. Το 2020 ο Ιάσων Πιπίνης επισκέφθηκε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ως απεσταλμένος του Πρωθυπουργού και συναντήθηκε με υπουργούς κυβερνήσεων σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη και Περού, προκειμένου να προωθήσει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το Μάρτιο του 2021 ο Ιάσων Πιπίνης διοργάνωσε και συντόνισε τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τις ελληνικές κοινότητες της Λατινικής Αμερικής. Την ίδια χρονιά, εν μέσω πανδημίας, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την «Ημέρα Λατινικής Αμερικής», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία μεταδόθηκε και μήνυμα του Πρωθυπουργού. Η ίδια εκδήλωση διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Νοέμβριο του 2022, παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια.

Στις συναντήσεις που είχε το 2022, επισκεπτόμενος χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο Ιάσων Πιπίνης έθεσε με έμφαση στις λατινοαμερικάνικες κυβερνήσεις το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας. Στις επαφές του με υπουργούς προώθησε και το τουριστικό προϊόν της Λέσβου, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων το Γεωπάρκο και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού του νησιού.

Μετά από εισήγηση του Ιάσονα Πιπίνη και με στόχο το άνοιγμα του τουρισμού της Ελλάδας και στη λατινοαμερικάνικη αγορά, την άνοιξη του 2022 άνοιξε στη Μαδρίτη Γραφείο του ΕΟΤ, ενώ ήδη από το 2021 έχει ενισχυθεί η αεροπορική σύνδεση της χώρας μας με 6 λατινοαμερικάνικες πρωτεύουσες, με ισπανική αεροπορική εταιρεία. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των τουριστών από τη Λατινική Αμερική να πολλαπλασιαστεί και το σχέδιο που έχει εισηγηθεί ο Ιάσων Πιπίνης προβλέπει να ενταχθούν και νησιά όπως η Λέσβος, που μπορεί να προσφέρει και εναλλακτικές μορφές τουρισμού όλους τους μήνες του χρόνου. Εξίσου σημαντική είναι και η προσπάθεια που γίνεται για αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, με προϊόντα που παράγει και η Λέσβος.

Τιμητική πλακέτα στον Ιάσονα Πιπίνη για το ενδιαφέρον του για τον ελληνισμό της Λατινικής Αμερικής επέδωσε ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ

Τον Οκτώβριο του 2022 ο Ιάσων Πιπίνης συμμετείχε στην Σύνοδο Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε στην Ουρουγουάη μετά από περίπου 25 χρόνια, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «στη Λατινική Αμερική διαβιούν χιλιάδες Έλληνες που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη μητέρα πατρίδα, τις παραδόσεις και τις αξίες του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας». Στον κ. Πιπίνη επέδωσε τιμητική πλακέτα για το ενδιαφέρον του για τον ελληνισμό της Λατινικής Αμερικής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ. Στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση των Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αμερικής παρουσιάστηκε η ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, staellinika.com, η οποία πλέον λειτουργεί και στην ισπανική και πορτογαλική γλώσσα, για τις ανάγκες των ομογενών μας στη Λατινική Αμερική.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Στην τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με την ομογένεια στη Λατινική Αμερική. (Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος).

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Βολιβίας, στον οποίον έθεσε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Με την ελληνική κοινότητα της Βολιβίας, στη Λα Πας, σε υψόμετρο 4.000 μέτρων.

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Βολιβίας.

Με την Υπουργό Τουρισμού του Περού, στην οποία δώρισε το βιβλίο για την ελιά στη Λέσβο.

Δημοσιογραφική πορεία

Ο Ιάσων Πιπίνης εργάστηκε για 18 χρόνια ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA CHANNEL». Εργάστηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Εργάστηκε ως ανταποκριτής σε ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης, ταξίδεψε σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής και πήρε συνεντεύξεις από σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες, ενώ δημιούργησε 3 ντοκιμαντέρ.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως ασκούμενος δημοσιογράφος σε ηλικία μόλις 14 ετών στην δημοτική τοπική εφημερίδα της Δάφνης Αττικής, «Πόλις», συνέχισε σε ηλικία 17 ετών στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ FM 99» και στην εφημερίδα «Αυριανή, ενώ σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε να εργάζεται έμμισθα με ένσημα, στο «Κανάλι 5», καλύπτοντας ελεύθερο τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία για 18 μήνες στη Χίο και στη συνέχεια σε ηλικία 20 ετών ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA CHANNEL», εντασσόμενος στην ομάδα του αστυνομικού ρεπορτάζ με επικεφαλής τον Πάνο Σόμπολο, για τα δελτία ειδήσεων, όντας ο νεώτερος δημοσιογράφος του σταθμού. Για πολλά χρόνια κάλυψε μεγάλα γεγονότα, όπως την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος» στο Γραμματικό, τα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, τη βύθιση του πλοίου «Σάμινα», τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, εκλογικές αναμετρήσεις, το δημοψήφισμα και τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν το 2015. Εργάστηκε στο «MEGA» (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ) μέχρι το 2018 που έκλεισε και αμέσως μετά εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στον «Ελεύθερο Τύπο» και τον «ΣΚΑΙ».

Για ένα διάστημα επέστρεψε και στην «πρώτη του αγάπη», το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπή στον «ΒΗΜΑ FM». Παράλληλα, για 5 χρόνια εργάστηκε ως ανταποκριτής στο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο «Hispan TV», ενώ συνεργάστηκε και με άλλα μεγάλα ισπανόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το ισπανικό TVE.

Ο Ιάσων Πιπίνης πραγματοποίησε αρκετές δημοσιογραφικές αποστολές στη Λατινική Αμερική, σκηνοθέτησε 3 ντοκιμαντέρ και πήρε συνεντεύξεις από σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες όπως ο Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα και ο Έβο Μοράλες στη Βολιβία.

ΟΟ Ιάσων Πιπίνης με τον πρώην Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες
Ο Ιάσων Πιπίνης με τον πρώην Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες

Ανέδειξε τις απάνθρωπες συνθήκες στο «κολαστήριο της Μόριας»

Ο Ιάσων Πιπίνης, ως δημοσιογράφος, μπήκε αρκετές φορές, με ειδική άδεια από τις Αρχές, μέσα στη δομή μεταναστών της Μόριας στη Λέσβο, την περίοδο της μεγάλης μεταναστευτικής κρίσης, και κατέγραψε αποκαλυπτικές εικόνες αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων. Με τα ρεπορτάζ του στον Τύπο ανέδειξε τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν στο «κολαστήριο της Μόριας», ασκώντας και εκείνος πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει επιτέλους αποσυμφόρηση και σεβασμός στα δικαιώματα των ανθρώπων που στιβάζονταν στο ΚΥΤ.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή των ευάλωτων ομάδων που βρίσκονταν στη Μόρια, όπως ασυνόδευτα ανήλικα και γυναίκες, που ζούσαν κάτω από μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια τους, μια κατάσταση που εξέθετε τη χώρα μας διεθνώς.

Ρεπορτάζ του Ιάσονα Πιπίνη για το «κολαστήριο της Μόριας»

Προέβαλε τα προβλήματα επαγγελματιών της Λέσβου

Ο Ιάσων Πιπίνης με ρεπορτάζ του, τόσο στην τηλεόραση όσο και στον έντυπο Τύπο, προέβαλε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Λέσβου λόγω των επιπτώσεων της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Κατέγραψε την οικονομική δυσπραγία στην οποία βρέθηκαν ξενοδόχοι, επαγγελματίες της εστίασης και άλλων κλάδων, τόσο στη Μυτιλήνη όσο και στη Δυτική Λέσβο.

Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, προέβαλε με πολλά θετικά ρεπορτάζ ιδιαιτερότητες του νησιού μας, όπως τους ανθρώπους που ασχολούνται με την κεραμική τέχνη, τα παραδοσιακά γλυκά, τη γαστρονομία και την αλιεία. Σε πολλές συγκυρίες, ακόμη και σε απευθείας σύνδεση, ο Ιάσων Πιπίνης προέβαλε τις ομορφίες της Λέσβου σε τηλεοπτικές εκπομπές, καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί το νησί μας.

Ο Ιάσων Πιπίνης σε ζωντανή σύνδεση από τη Λέσβο στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αναφέρθηκε στην προβολή της Λέσβου που υλοποιεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής

Ο Ιάσων Πιπίνης με την κεραμιστή Μάγδα Βασίλα από το Μεσότοπο.

Κατήγγειλε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Ιάσων Πιπίνης σε πολλές συγκυρίες εργάστηκε, με δημόσιες παρεμβάσεις του, με αρθρογραφία, με βιβλία και ντοκιμαντέρ, για να προβάλλει και να καταγγείλει την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λατινική Αμερική. Επικεντρώθηκε στην περίπτωση της Βενεζουέλας, όπου το καθεστώς Μαδούρο, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, είχε στις φυλακές δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους, ενώ ήταν υπεύθυνο για απάνθρωπα και μεσαιωνικά βασανιστήρια σε ειδικά κρατητήρια, με την ονομασία «Τάφος» στο Καράκας.

Ο Ιάσων Πιπίνης είναι ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που έθεσε για πρώτη φορά στο προσκήνιο στην Ελλάδα το ζήτημα της Βενεζουέλας , αλλά και τη στήριξη που είχε το καθεστώς από Έλληνες πολιτικούς, προκαλώντας μάλιστα έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Ταξίδεψε δυο φορές στη Βενεζουέλα, όπου κατέγραψε συγκλονιστικές μαρτυρίες από θύματα βασανιστηρίων και εμβληματικούς πολιτικούς κρατούμενους, (βρισκόμενος σε συνεχή παρακολούθηση από τη μυστική αστυνομία «SEBIN»), ενώ συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο σε συζητήσεις για την περίπτωση της Βενεζουέλας, θέτοντας ερωτήματα για περιπτώσεις βασανιστηρίων.

Για τα βασανιστήρια και τις σοβαρές καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα ο Ιάσων Πιπίνης πραγματοποίησε ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε στο MEGA, αλλά και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, έγραψε βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ». Το βιβλίο του παρουσιάστηκε και στις Βρυξέλλες, όπου μάλιστα στην εκδήλωση μίλησε για τα απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστη, η Ιβόν Ετσεναγκούσια, ένα από τα θύματα βασανιστηρίων του καθεστώτος της Βενεζουέλας.

Ο Ιάσων Πιπίνης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση 

Ο Ιάσων Πιπίνης αποκάλυψε το σκάνδαλο με τον πρώην Πρέσβη της Βενεζουέλας, ο οποίος καταγγέλθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις αλλά και απόπειρα βιασμού με θύματα γυναίκες εργαζόμενες στην Πρεσβεία στην Αθήνα. Με αποκλειστικό του ρεπορτάζ παρουσίασε μαρτυρίες από θύματα του πρώην Πρέσβη, ενώ αποκάλυψε πρωτότυπη επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσε από τον Νικολάς Μαδούρο να συγκαλύψει την υπόθεση «για να μη πληγεί η Αριστερά στην Ελλάδα». Η αποκάλυψη προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα, ενώ το θέμα απασχόλησε αρκετές φορές και τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου. Ο Ιάσων Πιπίνης για την δημοσιογραφική του αποκάλυψη στοχοποιήθηκε από πολιτικά πρόσωπα, ενώ δεχόταν απειλές από ανώνυμα «τρολ» του διαδικτύου.

Σε άλλο ρεπορτάζ αποκάλυψε, παρουσιάζοντας μάλιστα φωτογραφικά στιγμιότυπα, τα «μυστικά» ταξίδια με ιδιωτικά λιαρ τζετ, κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα και στην Καραϊβική, μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο στη διαχείριση off shore εταιρειών, Αρτέμη Αρτεμίου. Έντονες αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε και το αποκλειστικό του ρεπορτάζ για τις «μυστικές» πτήσεις κυβερνητικών αεροσκαφών του Μαδούρο στην Ελλάδα, τα έτη 2015 – 2018, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ε.Ε. είχε επιβάλει κυρώσεις σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας και το καθεστώς επιχειρούσε παράνομες οικονομικές συναλλαγές με το εξωτερικό. Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν όμως και τα όσα υποστήριξε για την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση της Βενεζουέλας, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον Ιάσονα Πιπίνη το 2019.

Βιογραφικό στα ισπανικά και στα αγγλικά

Currículum en ESPAÑOL

Iásonas Pipinis Velasco

Iásonas Pipinis Velasco es Asesor Especial del Primer Ministro de Grecia, Kiriakos Mitsotakis, para Asuntos de América Latina. Es candidato a Doctorado PhD en Filología Española de la Universidad Nacional Kapodistríaca de Atenas. Es egresado del Máster de Estudios Contemporáneos de América Latina de la Universidad Complutense de Madrid. Es autor de tres libros sobre la historia política de América Latina, «El experimento de América Latina» (2014), «Εl Palacio Quemado» (2016) y «Venezuela. De Chávez a Maduro» (2018) editados en Grecia. Es director de 3 documentales sobre la región latinoamericana («Un día con Evo Morales», «El experimento de Venezuela», «Emberá»). Ver los documentales.

Ha trabajado como periodista durante 18 años en el canal televisivo más importante de Grecia, «Mega Channel» y también ha trabajado en el periódico «Eleftheros Typos» y el canal televisivo «Sky» de Grecia. Ha colaborado como corresponsal con varios medios hispanohablantes. Ha viajado en misiones periodísticas a varios paises latinoamericanos como Venezuela, Colombia, Bolivia, Costa Rica, Cuba, Panamá, Perú, etc. Ha entrevistado a personajes políticos importantes de la región, como Hugo Chávez y Evo Morales, entre otros.

Iásonas Pipinis Velasco es griego-peruano y por el lado materno es sobrino del ex presidente de Perú, Juan Velasco Alvarado. Es miembro de la Federación Internacional de Periodistas (IFJ), de la Asociación de Periodistas de Atenas (ESIEA) y de la Asociación de Corresponsales de Prensa Extranjera de Grecia (FPA).

Currículum in english

Iásonas Pipinis Velasco

Iasonas Pipinis Velasco is the Special Advisor to the Prime Minister of Greece, Kiriakos Mitsotakis, on Latin American Affairs. He has a Master Degree in Contemporany Latin American Studies of Complutense University in Madrid, Spain and a Bachelor Degree in Spanish Philology of Open University in Athens, Greece.

He is author of three books related to political history of Latin America «The experiment of Latin America» (2014), «The Burned Palace» (2016) and «The Venezuela. From Chavez to Maduro» (2018) wich were published in Greece. His last book is focused on the violation of human rights by the regime in Venezuela. In addition, he produced three documentaries related to Latin America.

He had been working as a journalist for 18 years in the biggest tv station in Greece, «Mega Channel», in the newspaper «Eleftheros Tipos» and in the tv station «Sky». Furthermore, he worked as a correspondent for spanish international media.

He is member of the International Federation of Journalists, of the Journalists’ Union of the Athens Daily Newspapers and of Federation of Foreign Press Association of Greece.

Iasonas Pipinis Velasco is greek peruvian. On his mother’s side of the family he is nephew of the ex peruvian president Juan Velasco Alvarado.

Δείτε την τελευταία συνέντευξη μου στον τηλεοπτικό σταθμό RPP του Περού και τον δημοσιογράφο Φερνάντο Καρβάλιο (8/2/2020).

© 2023 Ιάσων Πιπίνης | Iásonas Pipinis - Design by MeanThemes